personal trainer gent prijs

Published Apr 04, 22
5 min read

find a personal trainer

Uiteraard ben je ook geen slaaf van de klant en zal de klant jou wel grotendeels volgen en zich schikken in een zekere planning en trainingsfilosofie, maar je zal heel veel aanpassingen moeten doen. De klant bepaalt zelf een groot deel van de richting die hij wil uitgaan en de weg die hij met jou wil afleggen, je kan dus niet zo maar je zin doen, ook al is dat met de beste intentie en weet je dat jouw methode voor hem het beste is.

Als je met drukbezette zakenmensen werkt, zij die toch wel een doelgroep zijn van personal trainers, dan zal je altijd op je best en zeer verdraagzaam moeten zijn wil je het redden, niet dat dit moeilijke mensen zijn maar het zijn meestal wel drukbezette mensen met sterke principes die zelf ook alle dagen het beste van zichzelf geven en zichzelf altijd willen verbeteren en dat engagement zullen ze ook van jou verwachten.

Meer dan in andere fysieke jobs is de confrontatie met het fysiek ouder worden een niet te onderschatten element. Geloof me dat het mentaal zeer belastend kan zijn wanneer je op een dag met grote fysieke ongemakken en pijn te maken krijgt, dan wordt mensen aanzetten tot beweging en gezondheid indiceren terwijl je zelf pijn lijdt en fysiek beperkt wordt een grote uitdaging.

Ik geef je dit inzicht opdat je, als je beslist om te starten als personal trainer, je dit doet om de juiste reden, voor het geluk van jezelf en van anderen die je wil helpen, want alleen dan zal je het enthousiasme delen met de juiste intentie dat er voor zal zorgen dat je meer kans maakt om een succesvol personal trainer te zijn en geen eendagsvlieg die de geloofwaardigheid van de sector schade berokkent.

Het wordt er niet makkelijker op… Ik behoor vermoedelijk tot de vroegste generatie pt-trainers in België. De meeste fitnesscentra hadden indertijd fitnessbegeleiders om mensen wegwijs te maken in het gebruik van de toestellen, maar veel meer dan dan was het niet. Stilaan begon er een vraag te komen naar méér begeleiding en zo is het eigenlijk organisch gegroeid.

Een goed personal training concept bestaat niet enkel uit tools en een goede bewegingsmethodiek maar vooral uit een bijzondere manier van omgaan met je klanten. persoonlijke trainer rotterdam. Ik heb nooit reclame moeten maken, social media bestond toen nog niet, mijn beste reclame waren mijn klanten. Ik had ook al vroeg begrepen dat het belangrijk is om een gepaste doelgroep aan te spreken waarvan je kan leven, ik bestudeerde alle nieuwe fitnesstrends en probeerde zo goed mogelijk in te schatten welke concepten het meest toegankelijk waren voor mijn doelgroep.

jack rogers personal training

Uiteraard was dit niet zo, voor mezelf wel en ook voor wie dat wou maar dat was voor mij niet de essentie van beweging. Uiteindelijk had ik mijn eigen draaiboek waarin mijn bewegingsfilosofie en bewegingsmethodiek goed werden uitgelegd. Ik zie nu ook teveel trainers zonder eigen identiteit, ze kopiëren vooral bestaande bewegingsconcepten en theorieën en gaan op in de massa.

Zo zijn olympische gewichtheffen, powerliften en bodybuilding gespecialiseerde segmenten die het best worden onderricht door trainers die deze disciplines zelf hebben beoefend. Je hoeft dit niet als personal trainer te kunnen, klanten die dit willen leren kun je het beste helpen door hen door te verwijzen naar een gespecialiseerde trainer.

Wie competitieloper wil worden kan beter bij een atletiekclub gaan dan bij een personal trainer. Bovendien vragen mensen die echt al bezig zijn met competitiesport ook een pak meer engagement van de trainer en er kruipt dan ook te veel tijd in een atleet naast de training qua opvolging en na verzorging, je kan meestal niet overleven als personal trainer op een paar topatleten.

Zoals ik reeds aangaf, de stukjes van de taart worden steeds kleiner, er is gewoon te veel en dat zorgt ervoor dat de sector nivelleert en het steeds moeilijker wordt om snel rendabel te zijn en een leefbaar klantenbestand te genereren. Je hebt de invloeden van social media kanalen die personal training zo toegankelijk maken met afgeleide niches dat iedereen zich aangesproken voelt om personal trainer te worden.

Er zijn tal van onlinemogelijkheden en massa’s freelance trainers die hun diensten aanbieden. Het is veel moeilijker geworden om potentiële klanten te bereiken, je moet hen proberen overtuigen van jouw meerwaarde maar ze moeten wel eerst bij jou geraken en omwille van het overaanbod zien klanten door de bomen het bos niet meer en komen ze helaas soms terecht bij trainers die eigenlijk onder de norm van het kwaliteitslabel van personal training werken.

Is het nog de moeite om te starten? Als je start met de juiste instelling en een gezonde dosis realisme is het zeker mogelijk om nog succesvol te zijn in deze branche, het zal alleen meer tijd vragen om een goed cliënteel op te bouwen om voldoende leefbaar te zijn.

opleiding personal trainer online

info@michaelbruijstens.com

Address: Dwarsdijk 78, 3078JD Rotterdam
Phone: 06 12570382
Email: info@michaelbruijstens.com
Personal trainer Rotterdam

Zonder een pak wilskracht en passie voor deze job zal je snel gedemotiveerd zijn. Als je het niet doet voor de goeie redenen en het niet meer is dan een impuls gecreëerd vanuit een nieuwe hype en je het maar doet omdat je niet weet wat anders te doen met je leven en het wel leuk lijkt om zo je geld te verdienen zal je het niet redden.

Doe eerst enkele jaren ervaring op als fitnessbegeleider in een fitnessclub, Werk een goed bewegingsconcept uit met eigen accenten, Positioneer je eerder ambachtelijk i. p.v. je onmiddellijk in grote schulden te steken door grote leningen aan te gaan voor infrastructuur, Zoek een goede doelgroep die past bij jouw persoonlijkheid en die prijs/kwaliteit bewust is, Behandel je klanten met de juiste aandacht en inleving en pas de training aan op maat van het belevingsgevoel dat zij willen genieten als ze sporten, Blijf jezelf verbeteren door zelfstudie of opleidingen .

Als je met veel passie traint en anderen graag helpt hun fitnessdoelen te bereiken, dan moet je eens overwegen een personal trainer te worden. Het is één van de snelst groeiende beroepen en dat heeft een reden: personal trainers hebben flexibele werktijden, ze doen wat ze leuk vinden én ze inspireren mensen de beste versie van henzelf te zijn.

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Trainer Nieuw Vennep

Published Jul 04, 22
10 min read

Personal Trainer Voorburg

Published Jul 04, 22
8 min read

Personal Trainer Hamilton

Published Jul 04, 22
4 min read